Acestea sunt întrebările pe care le primim cel mai des. Dacă nu găsiți aici raspunsul la întrebările dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați direct.

Procesul de admitere pentru anul școlar 2024-2025 va fi organizat în două sesiuni (februarie-mai, respectiv august) și presupune mai multe componente: 1. Scrisoarea de motivație va fi încărcată împreună cu cererea de înscriere; maximum 500 de cuvinte, redactată de aplicant, în limba română, punctată suplimentar dacă e scrisă de mână; cuprinde argumente care îl recomandă pe aplicant ca bun candidat pentru a deveni elev al liceului ERI. 2. Candidații vor fi invitați la testare după plata taxei de înscriere (nereturnabilă). Probele de cunoștințe de limba și literatura română și matematică sunt standardizate (BRIO). Pentru cei înscriși până la organizarea primei probe din prima sesiune: le vor susține la jumătatea lunii mai. O a doua serie de testare va fi organizată la sfârșitul lunii august, pentru locurile rămase neocupate în prima sesiune. 3. Candidații care vor trece probele de mai sus vor fi invitați de comisia de admitere pentru un test scurt scris de limba engleză și un interviu. Interviul se va desfășura parțial în limba engleză. Candidații vor prezenta o adeverință din partea școlii de proveniență care să ateste că nu au avut nota scăzută la purtare. 4. Admiterea/respingerea va fi notificată în scris în prima jumătate a lunii iunie. Pentru candidații admiși, părinții/tutorii legali vor fi invitați să semneze contractul de școlarizare și să aducă documentele necesare înmatriculării. Înmatricularea elevului va fi confirmată prin plata taxei de înmatriculare (echivalentul unei taxe școlare lunare). Neplata acestei taxe la termen (7 zile lucrătoare de la emitere) va duce la pierderea locului.
Va fi necesară obținerea unui scor de cel puțin 80 de puncte la fiecare dintre cele două teste standardizate.
Testele standardizate se vor organiza în două sesiuni: mai și august, se vor susține pe computer în incinta școlii ERI și sub supravegherea persoanelor autorizate. Vor fi aplicate teste tip grilă BRIO, cu evaluare automată din partea platformei.
Cursurile și activitățile liceului ERI se vor desfășura în clădirea actuală a școlii ERI din strada Dealului nr. 6.
Lista de cursuri opționale va fi prezentată elevilor admiși, la începutul anului școlar din oferta școlii. Elevii vor alege în functie de disponibilitatea activităților pe nivel, interesele lor și planul de studiu agreat. Ne-am propus includerea unor cursuri opționale de limbi străine, tehnologii, sport, artă, comunicare, logică, etc.
Elevii vor putea alege două opționale/an școlar, dintre care unul este inclus în taxa de școlarizare.
Programul școlar obligatoriu începe la ora 9.00 și se încheie la ora 15.00, cu intercalarea cursurilor opționale în timpul și după orele de clasă. Activitățile de învățare vor avea durata de 75 de minute, cu pauze de 15 minute și pauza mare de 30 de minute, alocată prânzului.
O parte dintre profesorii din ciclul gimnazial, deja pregătiți să predea după metoda ERI, vor prelua și clasele de liceu, iar profesorii ce se alătură echipei, parcurg, în prezent, programul de pregătire. În momentul în care vom avea echipa definitivă, o vom publica pe site.
În funcție de profilul ales, facultățile la care elevii pot aplica pot fi din domeniile: politehnică, bio-chimie, fizică, matematică, respectiv psihologie, pedagogie, sociologie, științe economice etc.
Liceul ERI și-a propus să dezvolte la potențialul maximum aptitudinile și pasiunile elevilor, astfel că ne dorim să dezvoltăm echipe dedicate dezbaterilor, teatrului sau sporturilor. De asemenea, vom valorifica potențialul artistic al elevilor noștri pentru a forma, în timp, un cor și un band ERI. Suntem în continuare preocupați să îi implicăm pe elevi în excursii și tabere, să intrăm în parteneriate cu organizatori de proiecte și evenimente dedicate liceenilor, astfel încât să mai beneficiem de oportunitatea de relaționare, cunoaștere și experimentare nemijlocită.
Taxele școlare anuale sunt în valoare de 5.500 Euro (plătibili în RON la data emiterii facturii); există trei modalități de plată, integral, lunar sau în două tranșe. Taxa de înscriere pentru procesul de admitere este de 120 Euro (nerambursabilă), iar taxa de resurse este de 800 Euro pe an (inclusiv Chromebook), cu plata în tranșe semestriale egale. Se oferă reducere de 10% pentru elevii înscriși în prima sesiune și 10% la al doilea copil (20% pentru al treilea copil).
Diploma de bacalaureat și diverse certificate de competență, în funcție de opționalele alese și modulele parcurse.
Elevii clasei a XII-a vor participa la susținerea examenului de Bacalaureat în unitatea noastră, după obținerea acreditării.
Liceul ERI este în curs de autorizare ca unitate de învățământ secundar superior, pe curriculum românesc. Astfel că, studiile efectuate aici au aceeași valabilitate ca în orice școală din România. De asemenea, diploma obținută va fi în egală măsură valabilă la nivel național, cât și european, conform reglementărilor Ministerului Educației. Liceul ERI respectă numărul de ore/an pentru fiecare disciplină reglementat oficial de minister, doar dispunerea lor pe module va fi diferită.
Fie parcurgeți procedura de admitere în prima perioadă, încheiați contractul de școlarizare (în situația în care veți primi admitere), pentru a vă rezerva locul (cu condiția achitării taxei de înmatriculare). Apoi susțineți examenul de evaluare națională și vedeți ce opțiuni aveți, în urma repartiției computerizate. Și luați decizia finală. În cazul în care veți considera mai potrivită o altă unitate de învățământ, ne veți anunța de rezilierea contractului, însă veți pierde taxa de înmatriculare. Sau veți participa la a doua etapă de admitere – august 2024, pe locurile rămase neocupate din prima sesiune, însă nu veți mai putea beneficia de reducerea de 10% la taxa din primul an școlar.
Da. Este posibil, însă doar după încheierea primului an de liceu, în limita locurilor și la profilurile disponibile în respectivul liceu la care doriți să mergeți. Situațiile excepționale (ca mutarea cu domiciliul într-un alt oraș) care survin pe parcursul anului școlar pot fi soluționate favorabil doar cu aprobarea Ministerului Educației.
Da. Cu condiția parcurgerii în întregime a procedurii de admitere și a disponibilității de locuri la profilul dorit.
Nu.
Materialele de studiu vor fi alese de profesori pentru fiecare disciplină. Acestea vor fi alese să corespundă cu nivelul de studiu pe grup/modul, conținuturile abordate, accesibilitate și acuratețe, cu accent pe cele care au variante digitale. Pentru disciplinele opționale, fiecare furnizor va asigura suportul de curs necesar a fi parcurs pentru obținerea certificării.

Descoperim, evaluăm, dezvoltăm și susținem potențialul unic al tuturor, indiferent de profilul de studiu ales!

Pe tine ce te face difERIt?

La ERI, suntem convinși că potențialul tău e pus în valoare!
Alegând o educație de inspirație finlandeză, alegi viitorul care ți se potrivește!

Primul pas este să completezi formularul de înscriere:

Rămâi în vibe-ul ERI.
Swipe right în universul nostru pe rețelele sociale.

Cum navigăm prin labirintul emoțiilor adolescenților?🔎 Cum îi îndrumăm și îi sprijinim să își aleagă calea în viață?🗣 La aceste întrebări – și multe altele – veți afla răspunsurile astăzi, 𝟏𝟔 𝐦𝐚𝐢, 𝐥𝐚 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐒𝐭𝐚̆𝐧𝐜𝐮𝐥𝐞𝐚𝐧𝐮, 𝐥𝐚 @eri.sibiu, în cadrul Zilelor Educației ERI.📣

🖐 @dianastanculeanu, specialist în domeniul educației parentale și psihologia copilului, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală, vine la ERI pentru a ne împărtăși sfaturi și instrumente practice despre cum putem susține creșterea armonioasă a copiilor noștri și cum îi putem ghida pe calea împlinirii personale și evoluției școlare.🙏

🔔 Haideți să explorăm împreună 𝐞𝐭𝐚𝐩𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐠𝐧𝐢𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐬̦𝐢 𝐞𝐦𝐨𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢, 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟏𝟐 𝐬̦𝐢 𝟏𝟖 𝐚𝐧𝐢. 
Atelierul va avea loc în Sala Festivă de pe Dealului nr. 6, între orele 17:00 - 19:00. Încă vă mai puteți înscrie pe link-ul din bio sau QR code. Pe curând! 

#ERIevents #ScoalaParintilorERI #InteligentaEmotionala #LiceulERI
🚨Ultimele ore pentru înscriere! 🚨 Nu lăsa pe mâine ce poți face azi, când este ultima zi în care te poți înscrie la Liceul Româno-Finlandez ERI - singurul liceu privat de inspirație finlandeză din Sibiu!⌛

✨ Alătură-te unei comunități de elevi pregătiți să fie lideri responsabili, creativi și curioși, cu o perspectivă globală și o mentalitate orientată către învățarea pe tot parcursul vieții. 

🌐 Alege viitorul care ți se potrivește! Intră acum pe site-ul liceului (link în bio) pentru ultimele detalii și înscrie-te!

#educatiefinlandeza #invatareaplicata #practicewhatyouteach #sibiu #inscrieriliceu
Hristos a înviat! 🌟
Aceste zile să fie sursa de inspirație care să vă amintească de puterea transformării și a înnoirii. 🕊
Învierea Domnului să vă aducă fERIcire, armonie și binecuvântare! 🌿

#pastefericit #ziledesarbatoare #eriteam
📖 One book a day, 
Keeps the heart and mind on their right way! 💙

Astăzi, #23aprilie, de ziua mondială a cărții și a dreptului de autor, sărbătorim lumile născute dintre pagini, cuvinte și idei! 📚🥳

Care este cartea ta preferată? Așteptăm răspunsul tău în comentarii pentru a îmbogăți biblioteca liceului ERI! 😊

#eri #liceuleri #educatiefinlandeza #FinnishEducation #invatareaplicata #sibiu #practicewhatyouteach #ziuacartii #worldbookday
Noi chiar credem că așa decurg convesațiile între adolescenți! 😛 Știm, mai avem de învățat! 👩‍🏫

Tu vei fi educatorul nostru în aceeași măsură în care noi îți vom fi profesori, mentori, echipa de bază pentru viitorul tău! 📖 Aceasta e promisiunea educației finlandeze! 

8️⃣ mai e ultima zi în care te poți înscrie la primul liceu de inspirație finlandeză din Sibiu! Intră pe site-ul nostru (link in bio) și află avantajele unei educații scandinave!

#liceuleri #sibiu #comingsoon #educatiefinlandeza #besteducation #inscrieriliceu #highschoolprep
𝗪𝗮𝗻𝘁𝗲𝗱 𝗕𝘂𝗿𝘀𝗶𝗘𝗥𝗜! 🕵️

‼️ Oferim 2️⃣ burse pentru liceu care acoperă 100% taxa de școlarizare și resursele necesare. Bursele se acordă pentru întregul ciclu de învățământ. 

👀 Cine poate aplica? 🫵 Tu, elevul de clasa a 8-a și viitorul absolvent al ciclului gimnazial. ✅ Dacă ești din Sibiu, ✅ ai poftă dovedită de carte și ✅ rezultate deosebite în activitatea școlară și extracurriculară de până acum, 🖱️ intră pe linkul din bio și află cum poți beneficia de cea mai bună educație finlandeză sponsorizată în totalitate de Fundația Didactica!

#burseERI #bursedestudiu #scholarship #sibiu #liceuprivat #highschool
💬 "Atitudinea e o alegere. Fericirea este o alegere. Optimismul e o alegere. Bunătatea este o alegere. Dăruirea este o alegere. Respectul este o alegere." 😉 Orice alegere vei face, educația primită va sta la baza ei. Alege viitorul care te definește!

🧑‍🏫 Înscrierile pentru anul școlar 2024-2025 au început! Termen limită: 8 mai! Intră pe linkul din comentarii și descarcă broșura pentru a vedea oferta primului liceu de educație finlandeză din Sibiu! 

#eri #liceuleri #educatiefinlandeza #FinnishEducation #invatareaplicata #sibiu #practicewhatyouteach
💬„Dacă ai vreodată o a doua șansă în viață pentru ceva, trebuie să mergi până la capăt.” 😎 Lance Armstrong se referea, desigur, la a doua sesiune de înscrieri la liceul #ERI, prima instituție de învățământ de inspirație finlandeză din Sibiu!

Mergem împreună până la capăt? ☺️

𝟭-𝟭𝟲 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁: Înscrie-te în runda II a admiterii ERI!* 
𝟭𝟵 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁: Hai la testul de mate & română!
𝟮𝟭 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁: Test scris și interviu în limba engleză!
𝟮𝟮-𝟮𝟲 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁: Ne vom anunța viitorii elevi!
𝟮𝟲-𝟯𝟭 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁: Felicitări! Ești elev la cel mai nou liceu privat din Sibiu! 

*În limita locurilor rămase disponibile după sesiunea I!

Mai multe detalii în linkul din bio!

#admitereliceu #sibiu #educatiefinlandeza #diferit #liceueri #highschool #liceuprivat #finnisheducation

Grădinița ERI Sibiu

str. Haralamb Georgescu, nr.6A,
Cisnădie, SB

+40 738 963 393
eri@eri.school

Școala ERI Sibiu

str. Dealului 6,
Sibiu, SB

+40 731 618 533
inscrieri@eri.school
recrutare@eri.school

Liceul ERI Sibiu

str. Dealului 6,
Sibiu, SB

+40 731 618 533
inscrieri@liceuleri.ro

Școala ERI Brașov

Bulevardul Saturn 45,
Brașov, BV

+40 725 825 818
brasov@eri.school
inscrieri_brasov@eri.school