Clasele viitorului ALTFEL
Tehnologia a devenit mai accesibilă pentru toți cei care au participat la atelierul „Clasele viitorului ALTFEL” susținut, miercuri, la ERI, alături de partenerii noștri de la Swiss Webacademy.
În cea de-a 3-a zi dedicată Zilelor Educației ERI, un public entuziast a luat parte la atelierul nostru dedicat demistificării tehnologiei. Prin demonstrații și ateliere, adolescenților li s-a arătat cum să utilizeze uneltele digitale pentru a-și îmbunătăți studiul și a descoperi noi pasiuni, părinților cum să le înțeleagă pentru a sprijini educația copiilor lor și profesorilor cum să le integreze în practicile pedagogice pentru a crește atractivitatea și eficiența educației.
Pe parcursul evenimentului au avut loc mai multe ateliere experimentale, o expoziție de aplicații VR, AR, 3D printing și AI, susținute de specialiști în educație digitală de la Microsoft și Swiss WebAcademy, împreună cu elevi, profesori și părinți interesați și pasionați de evoluția digitală.
Mulțumim pentru prezență și informațiile valoroase împărtășite invitaților noștri: Daniela Chrzanovski, președinte & fondator Swiss Webacademy, Eduard-Ionuț Ștefan, expert IT (CEO Gesp IT), Marius Amza, expert IT, trainer în competențele viitorului (Director Swiss Webbusiness), George Dumitrache, Education Sales Specialist Microsoft, Răzvan Pop, director general Biblioteca Astra, Codruța Răbăgel, psiholog. Alături de aceștia s-au aflat Elena Lotrean, consul onorific al Finlandei în Sibiu și Dana Pitariu, director general Școlile ERI.
Zilele Educației ERI sunt o inițiativă care reflectă angajamentul Școlii Gimnaziale Româno-Finlandeze de a aduce cele mai bune practici educaționale în Sibiu și de a contribui la dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice și la îmbunătățirea experienței educaționale pentru elevi și părinți deopotrivă. Ediția I se încheie azi, cu ateliere dedicate părinților și elevilor, susținute de psihoterapeutul Diana Stănculeanu.
Ieri, invitata noastră a discutat, în Sala Festivă ERI, despre „Dezvoltarea cognitivă și emoțională între 12 și 18 ani”, iar cu mai multe detalii despre atelier vom reveni în curând